Ta service før ferien og få FRI VEIHJELP.
Trygg og god bilferie – NULL STRESS

MECA Service avd. Fyksen Lillehammer hjelper deg med ferieklar bil. Bestill time i dag!

AC-service
kr. 1276,-

Tilbudet gjelder ut juni 2020

Kampanje!

TIPS TIL
BELFERIEN

LES MER

BESTILL TIME

Hva skal vi fikse for deg? *

Ønsket dato *

Når vil du levere inn bilen?

Din kontaktinformasjon

Navn *

Telefon *

Registreringsnummer *

E-post *

Utfyllende informasjon

Feriesjekk

TA DEN TUREN I ÅR!

Tenker du også at det blir Norgesferie i år? Kanskje bare noen turer til kjente og kjære som du ikke har fått sett denne våren? Da bør du ta en ekstra sjekk av bilen før sommeren!

Bestill verkstedtime her

FERIEBILEN
For at du skal ha det ekstra bra og kose deg med lange bilturer, må bilen jobbe litt mer og litt annerledes enn til daglig. Det blir ofte helt annerledes kjøring og belastninger enn den daglige kjøringen til jobb, skole og kveldsaktiviteter.
Lengre bilturer enn vanlig medfører ofte annerledes belastninger for bilen, som f.eks. mer last, høyere hastigheter over lengre tid, varme temperaturer og lange nedoverbakker. Da er det viktig at alle bilens funksjoner er i god stand. En kontroll av de viktigste funksjonene er god helse for bilen, du er en tryggere trafikant og du sørger for din og familiens sikkerhet.

ELBIL
På en elbil kan det være færre deler, men behovet for tilsyn og service er ikke mindre av den grunn.
Vi anbefaler jevnlig service og ettersyn av bilen uavhengig av drivstofftype. Våre verksteder tar service og reparasjoner også på elbiler.

LAST
Når vi skal på ferie, blir bagasjerommet fylt til randen! Samtidig fyller vi kupeen med 3-5 personer istedenfor kanskje 1-2 til daglig. Ekstra vekt skal kompenseres med høyere dekktrykk for at bilen skal være stabil på veien og ha størst mulig kontaktflate mot asfalten. Støtdempere og fjærer i god stand er også viktig for stabiliteten, og en hjulstillingskontroll kan være en god idé.

FART OG VEIER
På ferieturer kjører vi ofte i lengre intervaller enn til daglig – av og til i timevis – med bare korte stopp. Det kan være motorveier med høye hastigheter, eller landeveier med lange oppoverbakker eller lange nedoverbakker. Bremsene kan få store belastninger både med uforutsette og voldsomme oppbremsinger og langvarig bremsing fra høyfjellet helt ned til fjorden. Da er det viktig at bremsevæske har riktig kokepunkt, at bremsene er i god stand og tar jevnt, og at styring og understell er i topp stand.
Kjøring med høy belastning av motoren setter også kjølesystem og motoroljen på en ekstra prøve, og både olje og kjølevæske fungerer best den første tiden etter at det er byttet.

SIKT
Vi håper alle på en solrik sommer med lange lyse dager og kvelder. Dessverre er det ikke alltid sånn. Skulle uværet sette inn, er det viktig både for sikkerheten og sjåførens velvære at vindusviskere, vindusspylere og billykter gir så god sikt som mulig.

KLIMA I BILEN
Enten det blir varmt eller kaldt på ferien, så vil du ha et velfungerende klimaanlegg som sørger for riktig temperatur og frisk, ren luft i kabinen. Det gir alle en bedre kjøretur.

SERVICE MED VEIHJELP INKLUDERT
Hvis det ikke er lenge til neste faste service på bilen, bør du sørge for å ta den før ferien. Da inkluderer vi også 12 måneders MECA Veihjelp – helt uten egenandel!

TA DEN TUREN!
Selv om reiserestriksjonene skulle oppheves, ta allikevel den Norges-turen du har tenkt på lenge! Da støtter du samtidig norsk turistnæring, som har slitt under tiden med Covid-19, og som heller ikke kan forvente turister fra utlandet i sommer. Som kanskje det vakreste landet i verden byr Norge på alt fra langstrakte strender, fint kulturlandskap, vidder, svaberg, de flotteste fjorder, isbreer, høye fjell og tinder. Trenger du gode idéer til hvor turen skal gå i sommer?

Facebook-gruppen TilbringsommereniNorge

Den norske Turistforening: https://www.dnt.no/artikler/turtips/7132-de-10-mest-populre-turene/

NAF’s reiseplanlegger https://reiseplanlegger.naf.no/